ข้ามไปที่เนื้อหาหลัก

Vegan donuts

Classic Donuts (vegan)



So I copy his recipe here for your convenience 


Recipe: makes twelve donuts
Ingredients:
Dough:
3 tsp dry yeast
2 tbsp warm water
3/4 cup coconut milk
1/4 cup sugar
1/2 tsp salt
1/4 cup applesauce (I use ground flax seeds instead)
1/6 cup shortening
2 and 1/2 cups flour

Glaze:
1/6 cup shortening
1 and 1/2 cups powdered sugar
1 tsp vanilla extract
2 tbsp water
Directions:
1. In a small bowl, pour warm water over yeast.  Let sit until bubby (2 – 3 minutes).
2.  Combine coconut milk, sugar, salt, applesauce, and shortening in a large bowl.  Stir until smooth.  Add in yeast/water mixture and stir.
3.  Add flour and stir until combined (add more flour in tablespoons if dough is too wet.  It should be moist, but not sticky.)
4.  Transfer to a lightly oiled bowl and cover.  Let rise for one hour, or until doubled.
5. Transfer the dough to a lightly floured surface and roll out to 2 cm thickness.
6. You can either cut the dough into strips and form into the doughnut shape around your finger or use circle cutouts (I did the latter).  Either way, use all the dough forming your doughnut shape.
7. Let doughnuts rest for 30 minutes, or until doubled in size.
8. Heat the oil in a pan or pot to 180°C (350°F).  Make sure you have enough oil to cover at least half the thickness of the doughnuts or the middle will be raw!
9. Slide in doughnuts and fry about one minute on each side, until golden brown.
10.  Remove and let cool.
11.  While donuts are cooling, begin the glaze.  In a small saucepan over low-medium heat, add shortening.  Heat until melted (you can also use a microwave).  When melted, add powdered sugar, vanilla extract, and water.  Stir and immediately remove from heat. (Note: for a thicker, whiter glaze, add more sugar and less water.  For a lighter, clearer, glaze add more water and less sugar.)
12. Once donuts are cool, dip them in glaze or brush it on.  Add sprinkles if you so desire.
13.  Let the glaze set and harden.  Finished!


Source: Adapted from the lovely Matthew at Vegan Heartland



ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

เจลาตินที่ทำมาจากพืช!!

-- เราจะมีเจลาตินที่ทำมาจากพืชใช้ภายในปี2020 อย่างที่เรารู้ๆกันดีว่า เจลาตินนั้นผลิตมาจากกระดูก เนื้อเยื่อและลำไส้บางส่วนของสัตว์เช่น โคกระบือ สุกร และม้า ใช่ไหมคะ เพราะฉะนั้นผู้ที่เป็นมังสวิรัติ จึงเลือกที่จะไม่บริโภคผลิตภัณฑ์ที่มีส่วนผสมของเจลาตินเป็นส่วนประกอบ เมื่อเร็วๆนี้ บริษัทGeltor บริษัทหนึ่งในซิลิคอนแวลลีย์(Silicon Valley) ซึ่งเป็นศูนย์กลางของการพัฒนาเทคโนโลยี ตั้งอยู่ในซานฟรานซิสโก, สหรัฐอเมริกาได้เปิดเผยข้อมูลกับสื่อมวลชนท้องถิ่นSan Francisco Chronicle เกี่ยวกับการทดแทนการใช้เจลาตินจากสัตว์ ให้มาเป็นเจลาตินจากพืชแทน โดยใช้วิธีการหมัก เพื่อการให้ได้โปรตีนแทนที่จะได้แอลกอฮอล์ และเลียนแบบวิธีการย่อยสายเหมือนการย่อยสายกระดูกสัตว์ในแบบเดิม (เจลาตินคือ โปรตีนที่ได้โดยการใช้ความร้อนหรือใช้สารอื่นช่วย เพื่อทำให้โครงสร้างคอลลาเจนถูกทำลายและเปลี่ยนแปลงเป็นสารเจลาติน ในการสลายพันธะในคอลลาเจน ) ปัจจุบันนี้ผู้ที่ทานมังสวิรัติจะใช้ผงวุ้นเพื่อทดแทนในส่วนของเจลาติน แต่เจลาตินนั้นจะมีความเหนียวและหนึบที่มากกว่าผงวุ้น ดังนั้นบริษัท Geltorจึงได้คิดหาช่องทางที่จะผลิตเจลาติ

Vegan sunny-side up Asian style.(ไข่ดาวเจ/วีแก้น)

Vegan sunny-side up  (Asian style)    Its all about playing with variety of flour to create the texture and consistency.  Egg yolk   •potato 2 small potatoes  •pumpkin 1/3 cup(or carrots) •all purpose flour  3 tbs •nutrition yeasts (much as you like) •tapioca flakes 1 tbs •salt/vegan mayo to taste •1/2-tbs  Crisco (I use half to make 4 egg yolk and still left half) Egg white •silk tofu 1cup •rice flour 1cup •salt to taste. Egg white based •soaked tofu skin(sheet) I don't know if you can find this at Asian store or not but it will give you a crispy crispy based in your sunny side up First Boil potatoes and pumpkins  After cooked drain all the water and put all the ingredients in your food processor. Blend until super smooth. -Then stir on low heat until it not stick to your pot anymore.you can also add more all purpose flour if it is too wet. Turn off heat when it already look like dough.   -then blend all the in

บรรพบุรุษของมนุษย์มีสมองขนาดใหญ่กว่าสายพันธุ์อื่นเพราะ เพราะพวกบรรพบุรุษของเราชอบกินอาหารบางอย่าง!

บรรพบุรุษของมนุษย์มีสมองขนาดใหญ่กว่าสายพันธุ์อื่นเพราะ พวกบรรพบุรุษของเราชอบกินอาหารบางอย่าง! เขียนโดย Mike Wehner, BGR วิทยาศาสตร์ ทำให้เราทราบกันมานานแล้วว่า บรรพบุรุษของมนุษย์ได้แตกแขนงออกมาจากวงศ์ตระกูลของลิง   มนุษย์มี วิวัฒนาการ มาจากลิง อันดับวานร (primate) และ มีบรรพบุรุษร่วมกัน แต่ทว่าลิงใหญ่ก็ยังคงมีให้เห็นอยู่ จนถึงในปัจจุบัน แล้วทำไมบรรพบุรุษของพวกเราถึงได้มีสมองที่ใหญ่และซับซ้อนกว่าสมองของลิงอื่นๆล่ะ ? งานศึกษาชิ้นใหม่นี้อาจมีคำตอบให้คุณได้  และมันก็ฟังดูเป็นเรื่องธรรมดาๆเสียจนน่าประหลาดใจ ที่บรรพบุรุษลิงของพวกเรามีมันสมองที่ใหญ่และซับซ้อนกว่าสมองของลิงอื่นๆก็เพราะ "บรรพบุรุษลิงของพวกเราชอบกินผลไม้" Chimpanzee งานวิจัยนี้ได้รับการร่วมมือจากนักวิทยาศาสตร์หลายท่าน รวมถึง Alex DeCasien นักศึกษาระดับปริญญาเอกจากมหาวิทยาลัยนิวยอร์ก ซึ่งเป็นผู้นำทีมงานศึกษาชิ้นนี้ ทีมผู้ศึกษาได้ เจาะลึกลงไปในเรื่องการเปรียบเทียบขนาดของสมองและการรับประทานอาหารของหมู่สัตว์เลี้ยงลูกด้วยนม ในอันดับไพรเมท(วานร) กว่า140 สายพันธุ์ เพื่อหาข้อมูลเชื่อมโยงและเกี่ยว